Thursday, 20 November 2008

MiSSing You

Picnic di TC bersama
A Nite to Remember..hihihi

Yeehaaa!!!
tengah tunggu pakcik bus...


poyonyer..ngehngehngeh

kat cafetaria campus

our favourite hang-out...taman gelora..

Secretaries's Week
Part IV

Secretaries' Week
Part II
Tetiba terasa rindu betul ngan my classmate masa kat ITM dulu. Maklum ajelah some of us 5 semester bersama...berrbagai kisah yang ada...sedih...gembira and macam2 lagi la yg we all share bersama...ramai gak yang still in contact tapi ada gak yg tak tahu ke mana. Really hope for the coming Reunion ni dapat jumpa ngan semua...and for uols out there thanks for being my friend....muahhhh

Sheena

My best friend forever, eternity gitew...we all baik since kat JO lagi tp disebabkan masa tu masing2 muda penah break (mcm couple aje..hiks) skejap ngan dia. Seriuosly tak ingat sebab apa...contact balik bila dia balik dari South Africa and we all pun dah beranak pinak, since tu tak penah lg putus sahabat, calling tu memang wajib everyday. Sape yg tak kenal si Sheena ni memang confirm bukan budak ITM Pahang. Skrg ni she's in KK ikut hubby tapi slalu gak dtg KL. That's what make us worried sebab kalao dia dtg KL aje we all kena MIA from work..hakhakhak. One thing for sure dia ni memang pandai masak and we share a lot of secret too!!! Biar pecah di mata jangan pecah di perut..hmmm

Shake

Senang nak kenal dia sebab mata dia mmg steam aje. Dia ni cool tapi bila melenting abis sumer kena sumpah. Penah duduk serumah skejap ngan dia masa kat Bangsar. Penah gak kawankan dia pegi ke Kg Baru cari tuttt...hahahhaha...lagi satu peristiwa masa kat Bus Stand Klang..Nora..Nora...ni dia aje yg tau..muahahahaha...mmg nostalgia betul. Yg peliknya setiap kali dia nak pindah rumah mesti masa tu I tengah nak menjengok dia...now dah settle down kat Selayang with 2 boys.

Zaynab

She's closed to me masa my last year kat ITM. Slalu gak double date ngan dia with tutttt.. Cuma dia sorang aje warga Malaysia, family dia yang lain still Singaporean. Still in contact walaupun jarang sebab dia sibuk ngan foreign student kat MMU Melaka. Dia ni proper sikit tak macam I yg sempoi..tapi mmg best kawan dgn dia.

Diella

Dia ni comel lote..Sama2 gi practical kat DARA and kat situ jugak dia jumpa ngan suaminya sekarang. Antara orang2 yg terus aje nikah selepas abis belajar. Penah duduk sebilik ngan dia and mmg she's always there for me especially when I'm down. She's also my business partner in crimes..next year kita buat project yg besar lagi ye..Slalu gak berYM ngan dia...

Kak Eata

Dia ni memang best, sweet giteww..teman double date jugak ngan tuttttt. Sekarang keje kat Proton and bila terasa nak makan Tart Nenas call dia sebab dia mmg ada supplier yg buat best giler.

Kak Ina

Dia ni putih, cantik dan lemah lembut. Skrg jadi fulltime housewife. Penah duduk sebilik masa first year. Masa final pulak slalu tido sekatil ngan dia sebab takut tidor sorang2 dlm bilik. Very understanding walaupun slalu gak kena tegur. She's really like a sister to me.

Kak Sue

Best Friend Kak Eata. Dia ni tinggi and putih. Baru dapat keja kat Canon. K.Sue pun cakap lemah lembut aje..tp kengkadang pedas gak..tp I like...

Kak Sid

Dia ni kelakau abis, suka buat orang gelak..hahahaha...penah berangan nak anak perempuan nama Dobina..dah dimakbulkan pun cuma nama aje lain..walaupun jarang calling2 tapi ada gak skali skala pegi breakfast or lunch ngan dia. Suka hug dia...

Kak Teep

Member satu rumah and dia jugak yg slalu kasi kata semangat when I'm down masa practical tu. Very sisterly act giteww..keja wit Dewina dari day one sampai sekarang. Jarang contact sebab slalu bila call aje bz memanjang...

Kak Yentz

Kecik aje orangnya , salah satu Geng the Complete Four (??), K.Fame, K.Yentz, K.Sit, and Sheena. Dia ni business minded betul, susah nak jumpa sebab dia asyik fikir nak cari RM aje..hihihi

Kak Fame

Dia ni tinggi and giler2 sikit. Belum dpat brjumpa lagi sebab dia ni low profile sikit tak macam dolu2. Hope to see her....

Kak Zoom

Dia ni pun very sisterly to me. Dia close ngan Ojai, dua2 org Perak la katakan. The last I jumpa masa dia nikah kat Selayang pastu langsung tak tahu kemana. Dengar2 cerita dia ikut hubby dia ke Johor. Nak jumpa dia sangat..:[

Ojai

Kengkadang aje contact sebab dia ni tinggi di awan biru. Skrg meletup you! Yg paling I ingat Rendang Kudanya yang slalu dia bawak bila balik dari Ipoh.

Yah

Dia ni memang sweet aje, cakap teratur aje.. Among couple2 dlm our class dia ni aje yg jadik nikah ngan Mubin yg lain Nan Ado..Skrg jadi Guru...Selamat Pagi Cikgu...

Kak Nik

Mek Kelate yg slow sokmo.. baru dapat dikesan, sekarang menjadi Ibu Tunggal. tak sabar nak jumpa dia masa Reunion nanti

Cheetah

Pendiam sangat, sekarang keja Kat Bank Negara, ada gak calling2. Last skali jumpa last year masa Reunion JO

Niwati

Dia ni pun pendiam jugak tapi kepala agak giler gak..hikhikhik. last jumpa Raya kat umah I

Maznah

Pipi dia chubby sangat, skrg keje kat Petronas, tapi susah nak jumpa, sokmo ada hal.

Maznah

Sape tak kenal Ustazah kita tapi zaman dah berubah, penah jumpa few years back masa kat Makro masa tu I terperanjat tengok dia, dia terperanjat tengok I..hakhakhak..Married to a Hairstylist tu....

Azie

Walaupun penah sebilik sekejap tapi tak baik sangat. Tapi now Ok la..

Baidura

Dia ni pun pendiam jugak tapi still boleh layan. Penah keja kat France kalau tak silap for few years.

Zack

Dia ni kecik2 cili api, kalau cakap tak de tapis2 punyer. penah sebilik ngan dia, kakak kpd Zainal Alam Kadir. Married to a doctor, ada gak ctc2 dia bila rasa rindu..

Kak Norzie

Orang Nogori, den pun tak tahu kat mano..sonyap ajo.

Kak Fadila

Yang ni lagi la, langsung tak de kabar berita..ntah kemana menghilangnyer..


5 comments:

a2b said...

ha..ha .. kelakau gitu..

a2b said...

aduss, kenangan mengusik jiwa.. tapi rasanya sepanjang perkenalan kita seingat2nye tak pernah ada pergeseran. kutuk mengutuk, tegur menegur tu adalah tapi maturely accepted kan..kan.. thanks for the friendship especially to dona and to all.

dona said...

mmg kenangan terindah.....and love you all so very very much...muahhhhhh

Anonymous said...

Gambar FG tak de ke...??
Huhuhu.. sedih !!
Yelah.. masa tu FG tak fofular, kan..?? siapa lah kita... ek?? ekekekekeke....
Anyway, good to have you and the nostalgic moments. Rindu kat Zaynab, we were Singaporeans!

//www.musastley@blogspot.com

dona said...

ello FG...singaporean tak main...hiks..dia malaysian la