Sunday, 23 May 2010

Pompuan Vs Lelaki

Nampaknya dan berbulan2 I tak berposting, bukan takde masa tapi ntah malas betul la..with few things yg happen, sedih ade, gembira pun ada. Sedih sebab skali lagi keter ku dilanggar..bengong punyer driver. Ni yg org kata malang tak berbau. Kita ni dok berhati2 la bawak keter, tup-tup mamat bengap ni langgar pulak. Lesen Kopi-O gamaknya. Tulah bila accident aje org blame kaum pompuan tp most of the case org lelaki yg menjadi penyebab. Dia ingat dia terror bawak keter, pompuan lagi cekap la. Lelaki ni ingat bila pompuan bawak keter kita kena mengalah...sorry...naik lori... boleh belah, not me..First time accident dulu pun lelaki gak yg hentam my car. Masa itu lagi bengap terang2 jalan I, nak main redah aje. Nasib baik I tak apa2..syukur Alhamdulilah.

Tapi kan bila difikir2 kan mmg pompuan ni serba boleh, tak mcm lelaki..tu sebab org cakap a man cannot live without a woman tapi a woman can live without man and sebab tu jugak la bila my auntie meninggal few months back, tak sampai sebulan her hubby dah kahwin lain. Kahwin pulak ngan pompuan muda..ish..ish..ish..melalut sampai ke situ pulak..hihihi..

Mcm my hubby pun slalunya I yg kena ingatkan dia birthday anak2, bulan dia tau la, tapi haribulan nya fail. I siap ingat IC no sumer org, my hubby tu his new IC nbr pun tak ingat...boleh?

Tapi apa2pun kaum pompuan ni mmg terror la, bangun pagi siapkan barang anak ke sekolah, buat breakfast, hantar and ambik anak dari sekolah, kemas rumah, memasak dan 1001 macam lagi la..yg paling last tido pun for sure si isteri. Lelaki pulak kalo lambat tido bukan sebab apa..sebab tengok bola, ni 11 June ni start la suami2 tido lambat tengok Worldcup, kalau sambil tengok sambil lipat kain ke ok gak, ni kang kita yg kena buat air la, kena goreng keropok la. kengkadang tu dia suruh kita berjaga utk kejutkan dia.

Tapi mungkin bukan semua lelaki macam tu, tp seriously yg I kenal sumer bersifat sepert di atas..hmmm

13 comments:

arg said...

mmm

Rizal. said...

Assalamualaikum Dona,

Bunyi macam sedap aje hentam kaum lelaki, dalam macam2 hal, itulah engkau selalu buat silap, terutama kaum hawa, kenapa tak kahwin dengan aku, dah 25 tahun bawa kereta tak pernah lagi langgar kereta orang.

Berbalik kepada kelemahan kaum lelaki tadi, lagi sekali engkau buat silap, Dona dah lupa agaknya dengan kejadian Tuhan, lelaki ni dijadikan berbadan tegap, kuat, otot yang keras, cepat pelupa, macam saya ni. Tapi kaum hawa ni dijadikan dengan watak berbeza, ada kelembutan, penyayang, kulit yang halus, tubuh yang kecil molek, malah alat kelamin pun berbeza dengan kaum lelaki ni, fungsi alat kelamin pun berbeza kan Dona.

Jadi buat apa nak dibanding2 kaum adam dan hawa ni, ke ada apa2 yang tak puas dihati, lain kali dengar dengar lagu Latif Ibrahim ni

Pilih lah daku, jadi teman mu,
akan bahgia hidup mu....

Isteri saya tak pernah pertikaikan sikap pelupa saya, malah beliau rasa amat terhibur dengan sikap tu, dia urus hal ehwal anak2 tanpa merungut kat saya, menjaga makan minum saya, sebab dia tahu balasan Allah itu pasti, iaitu syurga, itu sebab saya tak lokek dengan dia, masih romantik hingga harini, jalan berpegang tangan, dia mencium tangan saya saban hari dan macam2 lagi...

Buat pengetahuan Dona ler, kalau lelaki tu ingat no ic, tarikh lahir dan pukul berapa kelahiran anak tu dah dikira mmmm tak normal ler, si lembut mungkin kot.

Apa Dona tak suka pada lelaki tegap ker, rasa2nya minah DSS kat itm dulu semua suka kat lelaki gagah macam aku ni, betul tak, siap nak ngorat aku pulak, tapi dah tak ada jodoh.

Last sekali buat Dona, ingat lah dunia ini hanya satu persinggahan, Allah menjanjikan syurga buat mereka yang beriman di akhirat kelak, tak payah lah fikir pasal semua kaum hawa boleh buat atau emansipasi. Hmmmmm satu lagi Puan Dona dah pakai tudung ker, kalau dah pakai tu alhamdulillah, bukan apa bila tenguk gambar kat blog tu masih tak tutup aurat, janji Allah itu pasti.

Bukan apa Dona saja gatal2 tangan nak tulis sebagai pengomel.

Rizal.

Don Juan said...

Donna,


Yang syok tentang lelaki ni tak nak cerita pulak, dah teruk kena belasah pun masih sayang kat suami, apa istimewanya lelaki ni.

Musti ada keistimewaan pada lelaki tapi tak ada pada perempuan.

Don Juan

Anonymous said...

Pompuan vs Lelaki mestilah lelaki menang, tapi pompuan ni kena tikam banyak kali dek lelaki tak mati2, malah boleh bertambah2 pulok.

Hang Sebat said...

Salam,

Orang pompuan ni umpama kuda, selalu ditunggang oleh Koboi,
Koboi ni ada pistol, kasut lagen ada besi kat belakang tumit untuk bagi kuda geli, maka kuda lari laju.
Kuda ni biasanya liar, nak usik susak bukan main, inikan pula nak ditunggang, meloncat2 dia tak bagi, tapi dapat dek koboi yang pakar maka jinak le kuda ni.
Bila dah jinak koboi ni tunggang le kuda ni ke hulu ke hilir, kuda patuh saja.
Ini lah nasib si kuda ni.

Ismail said...

Kenapa marah sangat ni dona ooii...

Boy said...

Memang betul nko cakap dona, man cannot live without woman, aku sokong betul2.

1. Pompuan ni ada satu aroma yang buat lelaki akan tewas. kalau dah dapat bau sekali aroma tu, kaum lelaki akan jadi ketagih hingga gagal kawal perasaan.

2. Begitu juga kaum pompuan ni, sekali dah terkena panahan lelaki ni maka tak tidur malam dibuatnya, ke Lombok aku turuti, buang emak buang saudara, kerana kasih hamba turutkan.

3. Itu sebab kat itmcp dulu ada student lelaki tiap2 semester tukar pasangan, sebab pompuan ni ada satu aroma. Donna pun ada aroma kan.

4. Betul kalau isteri meninggal dunia, kaum suami akan kesunyian, terutam pada malam hari, lebih2 lagi kalau anu tu bangun mana nak dihalakan. lagipun kaum isteri telah beri servis yang baik, ini lah si suami terkenang2 tu.

5. Pernah tak donna dengar lagu ni
aku memang pencinta wanita, tapi ku bukan buaya...

6. Pompuan ni memang diciptakan Tuhan begitu indah, untuk dipasangkan dengan lelaki agar hidup harmoni.

OK terima kasih.
Ex itmcp

Secret Admirer. said...

Kenapa kita tidak ditemukan duhulu, akan kupuja dikau, kuberi sepenuh kasih sayang pada mu, akan ku sanjung dirimu, ku jadikan dona sebagai ratu hidup ku.

Dan aku takkan langgar kereta mu, tapi kulanggar hati mu dengan hati ku agar bersatu, dua badan satu hati.

Zana. said...

Donna....apa2 pun dia kan suami mu.
Zana

Anonymous said...

Pandu cermat jiwa selamat.

Anonymous said...

Jom kita ke reunion, aku rindu dengan engkau ni.

dona_itmpahang@yahoo.com said...

Salam...

Hello..ada ke I kutuk my hubby? Tak dinafikan masing2 ada kelebihan masing2..and saling perlu memerlukan satu sama lain.

Yg I tak puas hati tu sebab slalunya bila berlaku accident org akan cakap lady driver salah. INI TIDAK ADIL! For everyone info I pun dah drive almost 20 years and dah 2 kali accident disebabkan so called lelaki yg bengap. Itu aje yg I pertikaikan..

Anyway soal pakai tudung or not ni sensitive, mmg betul diwajibkan..tapi kalau pakai tudung pun hati busuk buat aper?

Anyway..hopefully to see you all kat Reunion walaupun I tak kenal pun sape yg tulis message ni coz uol guna nickname..reveal yourself if you dare!..opps terlebih sudah...

Yeehaaa!!!

Anonymous said...

sabo yer dona..i support belakang you...i tau you wanita hebat...tunjukkan kehebatanmu...