Friday, 5 December 2008

The Final Countdown....

Setelah meeting berkali2 and setelah kempen yg dibuat, up-t0-date cuma lebih kurang 23% aje yg will turn up for the Reunion Gathering III di Glory Beach Resort, PD. List yg confirm.. ada few yg yet to confirm..

DSS - Shake, Sheena, Kak Sit, Kak Sue, Azie, Norm, Zack, Mona, Dona

DIB - Anip & Family, Kamal, Poji, Hasan, Shaiful, Fadzullah, Asmalita

DIA - Hagitar & Family, Rozlan & wife, Jeffri & Family, Rahim & Family

DPA - Halem & Family, Milah & Family, Jamal & Family, Norain & Family, Bakri & Family, Linda, Mat Ron & WIfe, Syukor, Apal, Zainal, Hanif Malik, Rubiah, Zainal Abu & Family

DBS - Baha & Family, Lanchu & Wife, Asmuee, Joanna & Family, Lowei, Rozalina & Hubby, Zul Punkoq, Shahar

Sebenarnya masa 1st unofficial meeting Reunion Gathering dijadualkan dibuat pada tahun hadapan tetapi majoriti bersetuju utk membuat nya di akhir tahun memandangkan pada masa itu cuti sekolah dan rasa tidak sabar utk berkumpul dan bertemu semula kawan2, last jumpa di Vistana Kuantan in 2006. Akhirnya sumer setuju utk mengadakannya pada 13 Disember 2008 setelah ditukar tarikh beberapa kali. Meeting demi meeting dibuat sehinggalah yang terakhirnya di Tupai2 pada minggu lepas.

Banyak jugak masalah yang timbul dan seriously memang susah nak puaskan hati sumer orang....segala keputusan yang dibuat bukannya keputusan individu tetapi lebih kepada keputusan bersama yg dibincangkan di Meeting2 yang lalu yg juga telah diminitkan. Antara masalah yang ada ialah untuk mencari rakan2 coursemate yg hilang tidak dapat dikesan. I penah call UiTM Pahang utk mendapatkan maklumat at least their address tapi malangnya rekod2 itu telah diarchivekan and tidak ada dalam sistem komputer. Iyelah masa tu mana ada tenet2 ni...tapi Alhamdulilah about 60% contact details yg sudah ada. Really hope for those yg baca this blog and kenal salah sorang dari kami pls leave yr ctc number di shoutbox or call or email me, macam yg berlaku pada Rohaya Sapian..ntah mcm mana anak sedara dia boleh baca and tinggalkan ctc nbr...

Masalah yang kedua pulak masalah status. Ada yg segan nak jumpa sebab keadaan diri yg kurang berjaya...tapi sebenarnya I rasa perkara ini tidak timbul sebab dulu we are friends masa we are nobody pun unless la memang dari keturunan orang2 kaya...ini sumer rezeki masing2, naper mesti malu. And hidup ni kan macam roda sometimes u're up sometime u're down....and setiap manusia ciptaan Allah mesti ada kelebihan nya masing...and I rasa dengan adanya Gathering seumpama ni mungkin kita boleh tolong menolong sesama kita...

Masalah yang lain pulak tidak berkemampuan untuk membayar hotel, mahal dan dah sebagainya. Hmm.. yg ni pun rasanya bukan masalah besar sebab ada few yg sanggup jadi sponsor tapi masalah nya pulak individu2 ni tak memberitahu..cuma ckp2 belakang aje, mana la we all tau.

In the previous Gathering di Kuantan, Radzi did mentioned dia akan beri sebanyak RM 5,000.00 SEED FUND utk menolong golongan yang memerlukan. Satu committee ditubuhkan khas untuk tabung ini dan comittee ini jugak la yg bertanggung jawab utk menguruskannya. Jika sekiranya individu memerlukan untuk memulakan perniagaan bolehlah meminjam wang ini dan diniagakan dan setelah mendapat balik modal bolehlah dipulangkan balik berserta ngan sedikit keuntungan yg diperolehi. Diharap ianya akan berjaya diadakan akan datang.

Selain dari itu mungkin juga kita boleh mendapat peluang2 business yg lain..iyelah few of us kan dah berjaya dan menjadi org Corporate tak kan lah tak nak tolong member2, ni la masanya..kan zaman skrg zaman lagi besar Cable lagi besar project yg dapat..hehehehe..tak ahh joking only ok :)

For the Committee....thanks for your effort and time and yang penting pengorbanan dari segi mental...hihihi... Muahhhh...

For sponsors pun thank you very much for sponsoring gifts...nanti I tulis nama you all dalam next post k.

For those yg confirm datang Thank you so Much in participating and maaf sekiranya ianya tak memuaskan hati and below your expectation....and for those yg tetiba tukar fikiran....pls join us kat Glory Beach Resort 13 December ni...mana la tau this will be our last together gether.....ajal maut kan ditangan tuhan......

Apo Nak Di Kato!!!!!

2 comments:

lan kida said...

Salam Dona,
Tahniah kepada semua committee yang banyak bersabar dan insyaallah akan berjaya mengadakan gathering ni nanti. Memang tersangatlah susah sebenarnya nak mengumpulkan kengkawan lama ni hatta nak mengadakan gathering untuk 10 orang sekalipun. Sebab utama pasal semuanya dah tua-tua... kalau budak-budak dulu..senang kita maki jer.

Apa-apa pun tahniah and to the committee...gua dapat merasakan tahap kesabaran yang di tanggung lu orang semua.

dona said...

hehehe..thank you..gua pn harap gitew gakkk.yeehaaa