Wednesday, 24 December 2008

The Finale.....

Still citer pasal PD walaupun dah seminggu berlalu...sorry lambat update sebab kepala tengah serabut..Malam pagi tu we all tido around 5 kot sebab sibuk bergossip..biasalah bila dah berkumpul begini, banyak hal2 negara yang dibincangkan..siap ada orang anto SMS tanya ada makanan ke tak.. kahkah kah..and sempat gak mengangkat tilam dari bilik Mat Ron sebab katil tak muat...teringat pulak kes usung tilam DSAI..hehehehe

The next day tu few of us planned breakfast sama2 kat Kedai Mamak. First planned was K.Zah and family pergi sekali tapi disebabkan we all terbangun lambat...eh bukan..bukan...K.Zah yang bangun awal sangat..hehehehe... jadi dia pegi dulu. Lupa pulak rupa2nya Best Freshie and Poji and also Abg Ayob's family pun dah pegi breakfast dulu and Abg Ayob terus balik Shah Alam before sempat we all babai dia. So the rest berkumpul di lobby and zroom ke kedai mamak yg telah lebih dahulu di datangi oleh wakil DIB. Ingatkan jauh rupanya sepelaung aje dari Glory tu..Sambil menunggu makanan sempat gak we all berdiscuss pasal the next reunion yang dijangka akan diadakan another 2 years and majority setuju ianya dibuat di KL..since K.Zah pun dah offer her hostel FOC at least boleh cover cost lodging for those yg outstation.

This time instead of Course Rep akan ada State Rep...So for Pahang , Jamal volunteer to be the one, other state..anybody? and this time around gak there will be 2 diff committees, one will be the one yg fikir pasal nak cari sponsor or top up mana2 yg kurang, yg ni will be among those yg ada "3 bintang" or yg seangkatan dengannyer, at the moment Halem and Zul will be one of the committee...yg tak de "3 bintang" tu will be the the other committee yg organize without thingking about budget...wah...menarik ni...apakata kita buat kat "Istana Kuda Emas?"

Sesape yg rasa boleh involve for the next reunion? kerja adalah sukarela and definitely not claimable. Yg penting kasi full committment. As for me rasanya elok gak new people yg involve sebab balik2 muka kita org, balik2 budak DSS, kang ada pulak yg kata kita org gila kuasa tapi dun worry kita org for sure will give a hand if needed, I'm talking about me tau the rest I dunt know.

Pas sumer kekenyangan we all pun balik hotel, packed barang and check-out. After saying bye-bye to all, we all pun balik ke destinasi masing2 dengan hati yg amat berat and sesungguhnya it's really Kenangan Yang Terindah for us...

1 comment:

ummi said...

Salam kak Dona...waaahhh tahniah, dah jadi fulltime housewife la now..tp bz mengalahkan tauke kantin tu la yee? Hehe...xpalah...Pasal persiapan anak2 nak masuk asrama ni memanglah..sama je asrama sekolah ke, kolej ke..begitu laa..Kena lak anak pompuan..luggage dia mengalahkan nak duk 2 bln kat obersi..kasut 3 4 jenis, baldi 2, hanger kecik hanger beso, belum bab2 yang dalam2 sebeg, bju/tdung segala..ish ish..Kalu hantar anak lelaki ni kurang sikit brgnya..ala kadar jek! Apapun diharap kak Dona akan melalui kehidupan yang lebih lancar selepas ni..hehe..